Na życzenie zakładka poświęcona przepisom 


Kokoski Krysi


Sładniki: 3 białka, 20dkg cukru, 20dkg wiórek kokosowych


Wykonanie: Białka ubić następnie po trochu dodawać cukier oraz wiórki kokosowe.

Blache wyłożyć pergaminem i wykładać ( łyżką lub wyciskarką) małe kokoski. Piec w rozgrzanym piekarniku ok.180st przez ok.20min. Składniki na ok.30 porcji.


Makowiec siostry


Składniki: 6 jaj, 1,5 szklanki cukru, 1 kostka margaryny, 2 łyżki grysiku, 7 łyżek bułki tartej, 40dkg jabłek (ok.2szt), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 25dkg maku mielonego, olejek migdałowy, rodzynki.


Wykonanie: Rozdzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać cukier oraz rozpuszczoną margarynę-miksować, następnie dodać pozostałe składniki: grysik, bułkę tartą jabłka, proszek, rodzynki i olejek-wszystko miksujemy i na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Wykładamy na blachę wcześniej wysmarowaną i pieczemy przez ok.50 min w 180st.

Babka a'la piernik


Składniki: 3 jajka, 1,5 szklanki cukru, 1 szklanka herbaty zwykłej, 2 szklanki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżka cynamonu, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 12,5dkg margaryny (pół kostki)


Wykonanie: Margarynę rozpuścić i wystudzić, dodawać pozostałe składniki i całość wymieszać/miksować. Piec w 180st przez ok.45 min.